home skulpture projekti film i video keramika fotografija cv / kontakt
 

film i video

 
  Mr_Mix MR MIX
Film o Goranu Jovanovu, baletskom igraču u penziji, koji postaje imitator pevača narodne muzike, kreator i učesnik kabaretskih programa i instruktor muških i ženskih striptiz igrača. Priča o umetniku koji je svoje talente uspešno prilagodio zahtevima društva u tranziciji.

dokumentarni film u izradi.

 
  golubovi

SVETLARNIK
U svetlarniku, na simsu jednog prozora, par golubova odgaja svoje mladunce.Ovi predani i brižni roditelji ne mare za ostale stanare i njihovu haotičnu graju niti se obaziru na preteće glasove koji dopiru sa nevidljivih radio i tv prijemnika. Njih ne ometa uznemirujuća buka grada. Dosledni u obavljanju svog roditeljskog zadatka oni ne učestvuju u komplikovanom životu ljudi koji kao da nagoveštava moguću katastrofu.

 
  Istoricar

ISTORIČAR
Radmilo Milenković je diplomirani istoričar koji u nedostatku boljeg posla čisti i pere stepeništa beogradskih stambenih zgrada. Dok čisti jedno beogradsko stepenište, slušamo njegovo predavanje o sada zaboravljenom junaku Vasiliji Trbiću, jednom od prvih četničkih vojvoda sa početka 20. veka.
2017. dokumentarni film, 11min

 
  Nezaboravnik

NEZABORAVNIK
Film prati umetnika Branko Lazić koji pravi reljefe od gline posvećene čobanicama i čobanima sa Tare kod Zaovina, gde je kao dete, kod dede i babe provodio letnje raspuste. Završene reljefe-nezaboravnike Branko nosi i kači na drveću kod livada na kojima su se napasala stada iz njegovog detinjstva.Okačeni nezaboravnici ostaju kao Brankovi lični spomenici ljudima i vremenu kojeg više nema.
2016. dokumentarni film,17min

 
  IVAN SA KOSOVA
Ovo je intimna priča jednog umetnika, Srbina sa Kosova, koji je i posle samoproglašenja Republike Kosovo rešio da tamo ostane. Naoružan fotoaparatom i kamerom Ivan postaje reporter, jedan od retkih kroz čije slike i reportaže progovaraju oni koji veruju da Kosovo i Metohija nisu izgubljeni.

2015. dokumentarni film, 32min

 
  simpozijum SIMPOZIJUM U ARANDJELOVCU 2013.
Već 50 godina, u Arandjelovcu, u okviru smotre ''Mermer i Zvuci'' vajari i keramičari tokom letnjeg radnog simpozijuma stvaraju dela od gline i kamena. Završeni radovi ostaju u gradu osvajajući njegove zelene površine i gomilajući se u depou lokalnog muzeja. Autor koji je i sam učesnik Simpozijuma 2013. postavlja pitanje o svrsishodnosti daljeg održavanja simpozijuma. Pitanje upućuje organizatorima, učesnicima tj umetnicima i gradjanima Aranđelovca. Na kraju dolazi do iznenadjujućeg zaključka.
2014. dokumentarni film, 30min
 
  Vivienne i Boudewijn

VIVIENNE i BOUDEWIJN

Ona je Nemica a on Holanđanin. U Srbiju su došli da bi se bavili poljoprivredom. Kada svi napuštaju sela i zemljoradnju da bi živeli i radili u gradu ili negde na zapadu, ovi neobični mladi doseljenici kupuju zemlju u selu Jalovik da bi napravili farmu za biodinamičku proizvodnju zdrave hrane.

Ovaj film je dobio nagradu za scenario na 40. festivalu amaterskog filma u Omoljici, Žisel 2010.

2010. dokumentarni film,15 min

 
  Kativa Pavelka Vukajlovic

KATICA

Katica Pavelka Vukajlović je umetnica - keramičarka. Kada je rodila dete prestala je da se bavi keramikom i potpuno se posvetila detetu i kućnim poslovima. Posle nekog vremena počinje kriza i griža savesti zato što je zanemarila “umetnički” deo svoje ličnosti.

Film pokušava da osvetli konflikt koji, verujem mnoge žene sa decom proživlljavaju, pokušavajući da budu dobre majke, supruge i domaćice a da se istovremeno  bave svojom profesijom.

Film je deo projekta-izložbe "Suočavanje" prikazane u Sopotu, Beogradu i Subotici i trebalo bi da se gleda u paru sa filmom "Srdjan" koji je deo istog projekta.

 
  Srdjan Vukajlovic

SRĐAN

Film u kome ja pokušavam da otvoreno govorim o svom shvatanju muško-ženskih uloga u porodici, rivalitetu supružnika-umetnika i dr.

Film je deo projekta - izložbe "Suočavanje" prikazane u Sopotu, Beogradu i Subotici i trebalo bi da se gleda u paru sa filmom "Katica" koji je deo istog projekta.

 

2009. dokumentarni film,10 min

  anketa

ANKETA

Snimljena na ulicama Čačka. Prolaznicima je postavljano pitanje: Da li idu na izložbe tj da li posećuju galerije a zatim: Da li treba ukinuti galerije?

Film je prikazivan kao deo izložbe - projekta ’’Interakcija’’ u Galeriji kulturnog centra u Čačku.

 

2008. dokumentarni film,7 min    

 
  Natasha

NATAŠA

Nataša Budimlija Marković je slikarka i posvećena majka troje dece i ne želi da odustane od svoje profesije.

 

Nije završen

 
  susret fotka

SUSRET

režija: Nebojša Pjević

snimatelji: Fatmir Hadri i Nebojša Pjević

montaža: Andrija Maričić

koncept: Srđan Vukajlović

Film je deo projekta “Susret“ realizovanog 2007.

Original traje 50 min. Ovde možete videti skraćenu galerijsku“ varijantu od 13 min.

 
  iskaz fotka

ISKAZ

Moje glasno razmišljanje o umetnosti i o tome da li je ona potrebna društvu ili ne. Nastao je kao deo video rada Branimira Stojanovića Svi govore“ prikazanog na Oktobarskom salonu  2009.