home skulpture projekti film i video keramika fotografija cv / kontakt
 

projekti

 
  portret_Stevan

NEVIDLJIVO

Omaž Stevanu Kneževiću

Galerija Blok

Novi Beograd

2010.

Cilj projekta je da ukažem na “mrežu“ koja stvara kulturu naše sredine. U toj mreži su utkana mišljenja, stavovi i motivi onih koji rade za kulturu a nisu umetnici i koji svojom profesijom i položajem u društvu bitno utiču na samu kulturu i njene vrednosti. Umetnik u toj mreži pokušava da nađe svoje mesto i da uspostavi razmenu sa sredinom u kojoj stvara. 

 
  Katica i Srdjan

SUOČAVANJE

Galerija Kulturnog centra Sopot

Sopot

2009.

Pokušaj da se otvoreno govori o nekim muško- ženskim problemima u porodici i podeli uloga u društvu, o teškoćama koje žene imaju pokušavajući da budu i majke - domaćice i da se bave svojom profesijom, o muškoj sujeti itd.

 
  zajedno

INTERAKCIJA

Galerija kulturnog centra Čačak

Čačak

2008.

Neki ljubitelji umetnosti u Čačka  dali su autoru tj. meni svoje stare porcelanske tanjire, šolje itd. Ja sam  te tanjire i posude preoblikovao i od njih napravio skulpture koje su bile izložene u Domu kulture u Čačku. Posle završene izložbe vlasnicima  tanjira i šolja sam poklonio skulpture nastale od materijala koje su mi oni predhodno dali.     

 
  Susret

SUSRET

Koncept Srđan Vukajlović

Režija Nebojša Pjević

Učesnici Aljban Muja i Boban Filipović

Priština, Ranilug, Mitrovica

2007.

 

Dva mlada umetnika sa Kosova, Srbin i Albanac  došli su na mesto susreta u Mitrovici. Oni  su doneli porcelanske tanjire ili šolje koje su dobili od svojih porodica, prijatelja i rođaka. Tanjire i šolje su  polomili (svako svoje) i od polomljenih delova  napravili su zajedničku skulpturu.

 
  kontinentalni dorucak

SLUČAJNOSTI

Kontinentalni Doručak

45. Oktobarski Salon

Beograd

2004.

Mada je ideja - pokretač ovog rada moja, rezultat je posledica spontanog koautorsva sa Andom Rotenberg, selektorom 45. Oktobarskog salona. Projekat pokušava da istakne značaj kritičara, teoretičara, selektora i istoričara umetnosti za formiranje umetnosti danas kao i na ulogu slučajnosti u celom tom procesu.